Groen en Heem Valkenswaard en omstreken

Groen & Heem

Meldingen

Meldingen en klachten met betrekking tot uw omgeving

Regelmatig krijgt Groen en Heem meldingen van leden en betrokken burgers over diverse zaken zoals wildcrossen, illegaal brommen op het fietspad, geluidsoverlast, stank, afvalstortingen en allerlei andere overlast voor ons milieu, natuur en cultuurhistorisch erfgoed.

Het is belangrijk dat u als burger melding maakt van deze overlast bij de gemeente, de politie of de terreinbeheerder. De praktijk leert ons dat handhaving vaak gepaard gaat met beperkte capaciteit van opsporingsambtenaren (BOA’s) en politie. Daarom wordt er vaak pas gereageerd wanneer meerdere mensen deze overlast melden.

Gemeente Valkenswaard: via de app “MijnGemeente” (daar kunt u ook meldingen doen voor de gemeenten: Bergeijk, Heeze-Leende en Cranendonck)
of als u de app niet wilt dan kan het via de website van de gemeente: Melding via website gemeente Valkenswaard


Voor Bergeijk kunt u hier terecht: Melding via website van de gemeente Bergeijk

Voor Heeze-Leende klikt u hier.

Voor Cranendonck klikt u hier.

De zon gaat onder door een dicht bos.

Gemeente Waalre: Melding via Website Gemeente Waalre

Milieuklachtencentrale ODZOB (Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant: Milieuklachtencentrale.nl

Politie: Melding via Website Politie

Graag ontvangen wij een kopie van uw melding zodat we de registraties met genoemde instanties kunnen vergelijken en controleren. U kunt de kopie van uw melding naar info@groen-heemvalkenswaard.nl zenden.

Let op dat na het melden van uw klacht bij de juiste instantie het soms lang kan duren voordat uw melding verwerkt wordt. Neem daarom altijd na verloop van tijd, wanneer uw geen reactie heeft ontvangen, nogmaals contact op met de betrokken instantie om te vragen naar de status van uw melding!